In drie stappen naar een baan

Gepubliceerd op 23 april 2014 door Erik den Draak

Voordat je aan re-integratie begint wil je graag weten wat het inhoudt. Misschien heeft je werkgever, de arbodienst of het UWV al iets verteld. Je bent wellicht zelf gaan googlen en daarbij heb je gezien dat re-integratiebureaus van alles beloven op hun websites. Je mag zelf bepalen hoe je re-integratietraject eruit ziet en het kost niks. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

En dat klopt natuurlijk. Alles wat te mooi klinkt om waar te zijn is dat meestal ook. Daarom is het goed te weten wat re-integratie wèl inhoudt. In bijna alle gevallen kun je zeggen dat re-integratie de volgende drie stappen omvat:

1. Wat zijn je mogelijkheden en je belastbaarheid? Als je arbeidsongeschikt bent of bent geweest zijn je mogelijkheden wellicht anders dan voorheen. Misschien kun je minder aan of is je oude werk niet langer geschikt voor je. Een re-integratietraject begint dan ook meestal met het inventariseren van je mogelijkheden en je belastbaarheid. Misschien kun je leren om met bepaalde beperkingen beter om te gaan en zo je belastbaarheid te vergroten. Ook het in kaart brengen van je motivatoren (‘wat wil je?’) ten aanzien van werk hoort thuis in deze fase.

2. Welk werk past daarbij? Als je weet wat je kunt en wat je wilt kunnen daarbij passende functies of soorten werk gezocht worden. Maar ook welke aanpassingen voor jou nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Misschien is vast komen te staan dat je je oude werk best weer kan oppakken, mits er bepaalde aanpassingen worden gedaan op de werkplek. Zo niet, dan is het belangrijk te weten te komen welk soort werk je wèl aankunt en welke functies daarbij horen.

3. Waar vind je die functies? Re-integreren doe je hoofdzakelijk zelf. Natuurlijk krijg je wel hulp van je re-integratieconsulent. Hij of zij kan je de weg wijzen naar werkgevers waar je arbeidshandicap geen belemmering is. Maar je leert ook gebruik te maken van je bestaande netwerk. Samen bekijk je of je huidige cv nog voldoet, hoe je een sollicitatiebrief schrijft en op welke wijze je social media kunt inzetten bij het zoeken en vinden van een passende baan. Je re-integratieconsulent kan in voorkomende gevallen een nieuwe werkgever wijzen op de financiële voordelen van het in dienst nemen van iemand met een arbeidshandicap.

Re-integratie verlost je niet van al je verantwoordelijkheden en al helemaal niet van je inspanningen. Je blijft zelf verantwoordelijk en je zult flink moeten werken aan het vinden van een nieuwe baan. Maar re-integratie helpt wel.

Dit delen