Informatie en advies van het UWV op Werk.nl

Gepubliceerd op 25 maart 2014 door Erik den Draak

Twintig jaar geleden had bijna elke grote plaats wel een arbeidsbureau. Grote steden hadden er één in elke wijk. Maar het arbeidsbureau werd Centrum voor werk en inkomen en het CWI werd UWV Werkbedrijf. Om je in te schrijven voor een uitkering of om een folder te halen moet je nu een eind reizen, er zijn nog maar 30 UWV-kantoren over. Gelukkig kun je tegenwoordig ook digitaal zaken doen met het UWV via de website Werk.nl.

Over Werk.nl is in het verleden veel geklaagd. De website leek altijd wel wat te mankeren. Hij werkte traag en gaf onnodige foutmeldingen. Sommige functies leken het helemaal niet te doen. De problemen werden maar niet opgelost en leidden zelfs tot Kamervragen. Ook op televisie werd ruim aandacht besteed aan de mankementen van de website Werk.nl en de problemen die werkzoekenden daardoor ondervonden, zoals te zien is in onderstaand fragment van VARA’s Kassa!

Het UWV wilde wel graag digitaal, maar was er blijkbaar nog niet helemaal klaar voor. Op dit moment wordt er minder geklaagd. Misschien vond minister Asscher het toch een beetje te gek dat hij voor dit soort zaken zeven bladzijden antwoorden moest tikken voor de Tweede Kamer en heeft hij het UWV gevraagd dit soort problemen voortaan te voorkomen. Maar als Werk.nl werkt, is in elk geval het hoofdstuk Informatie en tips heel interessant.

Dit hoofdstuk vervangt een heel rek met folders zoals dat vroeger in de kantoren van de arbeidsbureaus stond. Bezoekers van deze pagina’s vinden er informatie over ziekteverzuim, ontslag, arbeidsrecht, solliciteren, scholing en tal van andere onderwerpen die nuttig en interessant kunnen zijn voor wie met deze zaken te maken heeft. Elke werkzoekende of uitkeringsgerechtigde zou een bladwijzer naar dit hoofdstuk in z’n browser moeten opnemen; en dan maar hopen dat de site het blijft doen.

 

Spring eruit met je sollicitatiebrief

Dit delen